Zaručnički prsten

Ok, Valentinovo je prošlo i sutra je zadnji dan “mjeseca ljubavi”… Uglavnom se u to vrijeme podijeli najviše zaručničkih prstena, pa nije neobično da završim mjesec sa člankom baš o zaručničkom prstenu. :)

Zaruke su svakako poseban događaj u životu, neovisno o tome kako su organizirane.

Ja nikad kao klinka nisam zamišljala svoju vjenčanicu, ali prsten jesam! Osim toga, tvrdila sam da se neću nikad udavati, a imala sam dovoljno vizija o tom prstenu da bi jedan zlatar mogao glatko zaraditi bogatstvo da je kojim slučajem sve moje ideje realizirao i napravio od svake po jedan zaručnički prsten. :)
Na kraju, jednog dana sam dobila upravo takav kakav sam nakon svih tih ideja zaključila da bi mogla nositi i da pristaje uz mene.

Mislim da je bitno da ti prsten pristaje uz tebe kao osobu, a ne da sanjaš o zaručničkom prstenu od pola kile koji će na kraju izgledati kao da je pripadao ili još uvijek pripada nekoj drugoj. Ponekad sam viđala takve slučajeve i moram vam reći da to zbilja djeluje loše i tužno.
Upravo zbog toga, odabir zaručničkog prstena je kompliciran i za muškarca, a i za ženu koja ga potajno očekuje u nekom trenutku veze.

Ona strahuje da će on pogrešno odabrati, a on u većini slučajeva ne zna da li bi odabrao nešto što mu se sviđa, ali je prejeftino ili bi odabrao nešto njegovom oku manje ugodno ali skuplje, itd… Sve što mislim da je pametno savjetovati je da se, dragi muškarci, opustite maksimalno, zamislite si ženu s kojom želite provesti ostatak života, onu za koju birate taj prsten, a onda – samo odlučite da je to taj.

Bez razmišljanja i po vlastitom odabiru, odnosno po čistoj intuiciji.

Lijepo je imati pratnju, odanog frenda koji će ti biti eventualna potpora dok biraš prsten, ali ja ne bi savjetovala da slušate bilo koga osim svoje srce.

Posebno se klonite glupih savjeta iz ženskih magazina poput primjerice onog da šetate pored zlatarnica sa njom. Naravno da nije glupa i da će iznenađenje već biti 40% upropašteno!

Mene, primjerice, moja mama savršeno poznaje, zna što mi se sviđa ili ne sviđa, ali eto – moj suprug je odlučio odabrati zaručnički prsten u društvu moje mame, ali da je nju poslušao – odabrao bi nešto što bi mi se malo manje sviđalo. Ne mogu reći da nije divan i da bi mi bio ružan taj prsten koji se sviđao mami, ali ovaj koji sam dobila je baš onaj koji sam zamišljala.
Ukoliko imate par favorita i ne možete se odlučiti-opet ne slušajte ni prodavačicu, ni frenda ni mame! :)

Pomognite si tako da si opet zamislite svoju buduću suprugu kako na prstu ima upravo taj prsten i ujutro i navečer, i u svakodnevnim prilikama i u posebnim prilikama… u svim njezinim fazama i kombinacijama.
Moj zaručnički ne odudara od trenutnog outfita čak ni kad sam u trenirki i razvaljenoj majci, vani sa psom, a u najsvečanijim prigodama ne djeluje kao komad loše bižuterije.

Evo ga ;

prsten3

Nekima se neće sviđati, naravno i to je u redu, ali imajte svakako na umu i da neke žene, poput mene, ne vole žuto zlato, dok druge pak obožavaju žuto zlato, itd…

U svakom slučaju, trendovi su prolazni i budite jako pažljivi kod toga.

 

prsten2

Kamen je također bitan! Zlatar/draguljar je tu da vas o tome najbolje savjetuje i NE štedite sebe ni prodavača na pitanjima i traženju savjeta oko toga! Ako dobijate šture informacije-slobodno se okrenite i potražite si drugog stručnjaka. Osobno sam prilikom kupovine prstena za drugu priliku iskusila sličnu situaciju i na kraju se ispostavilo da prsten nije to za što se prodaje i da je điđa sa eBaya koja košta par dolara. Tek poslije sam shvatila da je prodavačica zbog toga bila škrta na komunikaciji i savjetima. Dakle, pripazite na to svakako, jer to što ste u zlatarni ili srebrnarni vam ne jamči potpunu sigurnost.

Uglavnom, postoje načini da pronađete divan prsten za cijenu koja vama odgovara-tu budite kreativni i ako treba, izdavite prodavača da vam kombinira kamen za onim ili ovim prstenom, itd… :)

Da se razumijemo, ne navijam za to da istresete baš svu ušteđevinu koju imate ili da se bacate u minuse na tekućem.

Neupitno je važno prije svega da ga izaberete s ljubavlju i voljom, a nakon toga da budete muškarac zbog kojeg će ona ponosno nositi taj prsten.

Ženama bi napomenula možda ono što već zvuči kao kliše, ali zaista je bitno i uantoč tome i uz rizik da sam vam dosadna, reći ću vam samo da nikada NE priželjkujete zaručnički prsten od muškarca s kojim niste potpuno sretni! To što se frendica udaje, ne znači da morate i vi, a isto tako zaruke i prsten ne mogu popraviti to što je on možda prema vama onakav kakav ne bi trebao biti! Molim vas da si to uvijek imate na umu ako vam je do uspješnog braka koji će trajati.

Nakon svega, simbolika zaruka i zaručničkog prstena i je u potvrdi ljubavi i braka, odnosno ne papira i praktičnih razloga, nego ljubavi i odluke da želite provesti ostatak života uz nekoga tko vam je najviše od svih pri srcu. :)

Kako znaš da je on onaj pravi, sročila sam isto u ovom postu.

U ovom postu se obraćam pretežno muškarcima, jer sam očito opranog mozga i tek sad sam to primjetila, ali želim da znate da podržavam ljubav u svim kombinacijama spolova-najbitnije je zaista da se istinski volite! Savjeti su i dalje primjenjivi, tako da me ipak niste čitali do sad bez veze. ;)

Ako ste se nedavno zaručili (čestitam!!!), veselim se vašim komentarima koji će, nadam se pomoći dečkima koji to planiraju uskoro, a ako još niste pronašli nekoga tko vam je pri srcu ili jednostavno ne vjerujete u običaj, onda vjerojatno ni ne čitate ovaj članak. :)) Iako, osjećajte se pozvanima komentirati zbog čega vam zaručnički prsten ne predstavlja ništa važno u životu.

Ako ste u planovima za zaruke i upravo čitate ovaj članak, izabrala sam nekoliko modela prstena koji će vam možda dati smjernice ili inspiraciju za ono što bi se ljubavi vašeg života možda moglo sviđati. Cijene si morate sami istražiti, jer nema pravila-sve ovisi o veličini, težini, vrsti kamena, načinu izrade, itd.

prahir3 prahir prahir2prahir5 lewiko lewiko1 lewiko3

Na fotografijama su prsteni zlatarnica Koci, Prahir i Lewiko iz Zagreba.

Javite mi doživljaje! ;)

Sretno svima.

Volite se! <3

Share: